Glasvezelversterkte kunststof leuningen

De GVK kunststof leuningen worden opgebouwd met pultrusie elementen welke opgebouwd zijn volgens de EN 13 706 en minimaal volgende samenstelling hebben:

Harsen

Isoftaal of vinylester hars.

Kleuren

Grijs of geel (isoftaal) en beige (vinylester). Alle kunststof profielen zijn in de massa gekleurd.

Glassamenstelling

De glassamenstelling is zodanig opgebouwd dat de GVK profielen een ideale uitbalancering hebben van stijfheidseigenschappen in de langsrichting en de dwarsrichting volgens de toepassing, het minimale gewichtspercentage van de glasopbouw is 50%. De kunststof profielen bezitten aan de buitenzijde een oppervlaktevlies welke er zorg voor draagt dat een harsrijke oppervlaktelaag ontstaat. Zodoende wordt een verbeterde resistentie opgebouwd tegen chemicaliën en omgevingsinvloeden.Het oppervlak vertoont geen losse of niet geïmpregneerde vezels. Onze handleuning voldoet aan het ARAB, de B(ritish) S(tandard) norm BS6180, BS5395 en de EN 14 122 norm.

Opbouw leuning

De staanders van de GVK kunststof leuningen bestaan uit een vierkantkoker 60*60*4.5 mm of 51*51*6.35 mm naargelang de toepassing.
De knierail bestaat uit een buisprofiel van 38*32 mm. Volgens de specificatie van de klant kunnen meerdere knierails voorzien worden.
Voetplint: De GVK handleuningen kunnen worden voorzien van een glasvezelversterke kunststof voetplint, dit profiel is 150mm hoog en is speciaal voor deze toepassing ontworpen door gebruik te maken van een geprofileerde W vorm van 3 mm dikte.
De handrail is opgebouwd uit een ergonomisch gevormd profiel met afronding aan de bovenzijde met een straal van 63 mm. De afronding ligt goed in de hand en zorgt er bv. voor dat gereedschapskoffers er niet kunnen opgezet worden. De totale hoogte van het profiel is 50 mm, de breedte is 76 mm. De minimale dikte is 4 mm. De eindpunten van de handrail profielen worden afgewerkt met speciaal daartoe voorziene eindstukken.

Bevestigingen

Ter hoogte van de grond wordt de leuning vastgezet door middel van roestvrij stalen steunvoeten uit kwaliteit 302 (A2) of  316 (A4). De verbindingsbouten en alle beslag zijn uit dezelfde roestvrij staal kwaliteit uitgevoerd.

Conformiteit EN 14122-3

Onze GVK leuningen werden getest volgens de EN 14122-3 geldende norm. De GVK kunststof leuning wordt onderworpen aan 3 testen : 2 statische tests en één dynamische test. Bij het horizontaal statisch onderzoek op niveau van de verticale koker wordt een belasting toegepast van minimum 300 N/m en een maximum doorbuiging van 30 mm. Dezelfde test wordt herhaald op niveau van het handrail profiel. Bij het dynamisch onderzoek wordt de doorbuiging door middel van een massa van 90 kg gecontroleerd die aangrijpt in het midden van de handrail en die na een val van 204 mm hoog, een energie van ongeveer 180 joules vrijgeeft. De doorbuiging mag niet groter zijn dan 200 mm. De GVK leuningen van Vink voldoen aan deze 3 eisen (vraag het certificaat).

Enkele voorbeelden van leuningen op maat

Enkele realisaties

Wilt u ook graag de toegevoegde waarde van GVK ontdekken, contacteer ons dan snel voor overleg met ons ervaren team van deskundigen.

Contacteer ons
Back to top