GVK leuning beschermt voetgangers

Probleemstelling

Om op een duidelijke manier een scheiding te realiseren tussen voetgangers en vrachtwagens ter hoogte van een weegbrug/administratief gebouw in een overslagbedrijf in de Antwerpse haven werd gekozen om een leuning te plaatsen.

Oplossing

Veiligheid voor voetgangers verhogen staat centraal in deze oplossing.

Deze leuning is 1,5 meter hoog en opgebouwd met verticale spijlen in plaats van het klassieke handrail-knierail-plint systeem. Zo verdwijnt meteen de verleiding om over of tussen de leuning te kruipen. Omwille van de corrosieve omgeving werd geopteerd om dit in glasvezelversterkte kunststof uit te voeren. De kleur geel zorgt voor een goede zichtbaarheid.

De werkzaamheden namen enige tijd in beslag omdat de leuning op drie verschillende ondergronden geplaatst moest worden (asfalt, tegels en beton).
Het asfalt en de tegels werden lokaal verwijderd en vervangen door nieuw beton waardoor er een solide verankering tot stand kwam.

Wilt u graag meer weten over prijzen, projecten en mogelijkheden

contacteer ons

Projectfoto's

Bouwjaar

2018

Back to top