GVK loopbrug in het centrum van Brussel.

Probleem

De toegang tot het brandweerlokaal aan het einde van de tunnel (aan de kant  van Meiser) was moeilijk bereikbaar. Daarom zocht TUC-RAIL een manier om de toegangsweg te vereenvoudigen. Een loopbrug in staal en beton leek hen een goede oplossing. De locatie, naast de drukke Leuvensesteenweg is echter zeer moeilijk bereikbaar zodat de aannemer op zoek ging naar een alternatief.

Oplossing

Onze afdeling Glasvezelversterkte kunststoffen stelde voor om de geplande loopbrug te realiseren met glasvezelversterkte kunststof profielen. 

Voordelen

Door het lichte gewicht van de profielen kon de brug snel en makkelijk op de site gemonteerd worden zonder dat er montagekranen aan te pas hoefden te komen. De glasvezels in de profielen zorgen voor de sterkte van het materiaal, zodat de de brug (met ontwerpbelasting van 500 kg/m² bij een vrije overspanning van 8,55m) wat betreft stevigheid zeker niet moet onderdoen voor staal en beton.

Foto's

Wilt u ook graag de toegevoegde waarde van GVK ontdekken, contacteer ons dan snel voor overleg met ons ervaren team van deskundigen.

Contacteer ons
Back to top