Vikugrate Deksels

Vikugrate looproosters ontstaan door glasvezelbundels in een mal te leggen en er een hars aan toe te voegen.  Door de glasvezels kruiselings te verbinden bekomt met een draagkracht in beide richtingen.  De roosters bevatten 35% glas en 65% hars.   De looproosters kunnen afgewerkt worden met een volle plaat (dikte 3 of 5mm). En dit zowel aan één zijde als aan beide zijden om een sandwich paneel te maken. Ook deze roosters worden standaard geleverd met een gekorreld oppervlak.

Leverprogramma

De Vikugrate deksels zijn beschikbaar in 2 basiskleuren (grijs en groen) en in standaard hoogtes: 30+3,2mm en 38+3,2mm.

Harstypes

Afhankelijk van de toepassing en omgeving worden de harstypes bepaald. 

  • Orthoftale polyester : kunnen ingezet worden in algemene toepassingen met goede weerstand tegen atmosferische corrosie
  • Isoftaal polyester : hoge chemische bestendigheid met een goede brandweestand
  • Vinylesterhars (op aanvraag) : uitstekende chemische resistentie tegen zuren, basen en corrosieve producten gecombineerd met een goede brandweerstand

Toepassing

Gebruik van Vikugrate roosters in bordessen, platformen, bruggen, aanlegsteigers en trappen heeft vele voordelen.  Vikugrate roosters zijn onderhoudsarm, hebben een lange levensduur en uitstekende anti-slip eigenschappen.  Ze zijn tevens licht in gewicht, hebben een uitstekende corrosie bestendigheid en zeer goede mechanische eigenschappen. 

Deze unieke eigenschappen maken de Vikugrate roosters zeer geschikt voor toepassingen in zwembaden, corrosieve omgevingen, chemische industrie, off shore, scheepvaart, …  De mogelijkheden in de toepassingen zijn ontelbaar. 

Bovendien zijn GVK roosters snel, eenvoudig en flexibel te verwerken.

Foto's

Wilt u graag meer weten over prijzen, projecten en mogelijkheden

contacteer ons
Back to top