Vikugrate Roosters

Vikugrate looproosters ontstaan door glasvezelbundels in een mal te leggen en er een hars aan toe te voegen. Door de glasvezels kruiselings te verbinden bekomt met een draagkracht in beide richtingen. De roosters bevatten 35% glas en 65% hars.  

Leverprogramma

De Vikugrate looproosters zijn beschikbaar in 3 basiskleuren (grijs, groen en rood) en in 5 standaard hoogtes: 13, 25, 30, 38 en 50mm. Maasopeningen variëren van 20x20mm (micro mesh) tot 38x38mm/40x40mm en 50x50mm (enkel voor roosters in hoogte 13mm en 50mm).

Harstypes

Afhankelijk van de toepassing en omgeving worden de harstypes bepaald. 

  • Orthoftale polyester : kunnen ingezet worden in algemene toepassingen met goede weerstand tegen atmosferische corrosie
  • Isoftaal polyester : hoge chemische bestendigheid met een goede brandweestand
  • Vinylesterhars : uitstekende chemische resistentie tegen zuren, basen en corrosieve producten gecombineerd met een goede brandweerstand

Oppervlakken

Vikugrate looproosters zijn leverbaar in verschillende types oppervlakken:

Concaaf oppervlak:
Voor sommige toepassingen is de antislip minder kritisch (bv. in zones met weinig doorgang). Hiervoor bieden wij u roosters met een concaaf oppervlak

Korrels
Deze ingewerkte korrels (< 1mm) bieden u de beste oplossing voor een blijvende kwaliteits antislip in alle richtingen. Hij is enig in zijn soort en garandeert u zijn antislip eigenschappen in zowel vochtige omstandigheden als bij vorst en in contact met vet. Zo bekomt u als eindgebruiker een optimale en blijvende veiligheid.

Gesloten oppervlak - sandwichpaneel
De looproosters kunnen tevens afgewerkt worden met een volle plaat (dikte 3 of 5mm). En dit zowel aan één zijde als aan beide zijden om een sandwich paneel te maken. Ook deze roosters worden standaard geleverd met een gekorreld oppervlak.

Toepassing

Gebruik van Vikugrate roosters in bordessen, platformen, bruggen, aanlegsteigers en trappen heeft vele voordelen.  Vikugrate roosters zijn onderhoudsarm, hebben een lange levensduur en uitstekende anti-slip eigenschappen.  Ze zijn tevens licht in gewicht, hebben een uitstekende corrosie bestendigheid en zeer goede mechanische eigenschappen. 

Deze unieke eigenschappen maken de Vikugrate roosters zeer geschikt voor toepassingen in zwembaden, corrosieve omgevingen, chemische industrie, off shore, scheepvaart, …  De mogelijkheden in de toepassingen zijn ontelbaar. 

Bovendien zijn GVK roosters snel, eenvoudig en flexibel te verwerken.

Wilt u ook graag de toegevoegde waarde van GVK ontdekken, contacteer ons dan snel voor overleg met ons ervaren team van deskundigen.

Contacteer ons

Foto's van toepassingen

Realisaties

Back to top