Vikugrate kunststof traptreden

Vikugrate traptreden ontstaan door glasvezelbundels in een mal te leggen en er een hars aan toe te voegen.  Door de glasvezels kruiselings te verbinden bekomt met een draagkracht in beide richtingen.  De traptreden bevatten 35% glas en 65% hars.  

Het traptrede paneel heeft  een versterkte (ev. gekleurde) neus voor het opstappen en is steeds voorzien van een korrelige antislip. Voor het ondersteunen van dergelijke treden kunnen wij een hoekprofiel uit hetzelfde materiaal aanbieden of in inox 316.

Leverprogramma

Het Vikugrate traptrede paneel heeft vierkante mazen: 38 x 38 mm en een hoogte van 38mm. Dit paneel heeft een standaard afmeting van 3660 x 273mm waaruit treden met verschillende breedte kunnen gezaagd worden.

Harstypes

Afhankelijk van de toepassing en omgeving worden de harstypes bepaald. 

  •  Orthoftale polyester (op aanvraag) : kunnen ingezet worden in algemene toepassingen met goede weerstand tegen atmosferische corrosie

  •  Isoftaal polyester : hoge chemische bestendigheid met een goede brandweestand

  •  Vinylesterhars (op aanvraag) : uitstekende chemische resistentie tegen zuren, basen en corrosieve producten gecombineerd met een goede brandweerstand

Toepassing

Gebruik van glasvezelversterkte kunststof Vikugrate traptreden in bordessen, platformen en trappen heeft vele voordelen.  Vikugrate traptreden zijn onderhoudsarm, hebben een lange levensduur en uitstekende anti-slip eigenschappen.  Ze zijn tevens licht in gewicht, hebben een uitstekende corrosie bestendigheid en zeer goede mechanische eigenschappen. 

Deze unieke eigenschappen maken de Vikugrate kunststof traptreden zeer geschikt voor toepassingen in corrosieve omgevingen, chemische industrie, off shore, scheepvaart, …  De mogelijkheden in de toepassingen zijn ontelbaar. 

Bovendien zijn GVK traptreden snel, eenvoudig en flexibel te verwerken.

Wilt u ook graag de toegevoegde waarde van GVK ontdekken, contacteer ons dan snel voor overleg met ons ervaren team van deskundigen.

Contacteer ons

Foto's

Realisaties

Back to top