Vikupul roosters

Vikupul pultrusieroosters bestaan uit een rechthoek-, I of T-vormig draagprofiel dat samengesteld wordt met een buisvormige afstandhouder. Op deze manier wordt een rooster gecreëerd dat in één richting draagt. Omdat ze geproduceerd worden met een hoog percentage aan glas (> 50%) worden deze roosters veelal gebruikt in toepassingen waar een hoge sterkte wordt gevraagd (belasting>=500 kg/m2) en dit bij een grote overspanning (vanaf 1m tot >2m). 

Contacteer ons voor meer informatie

Leverprogramma

De Vikupul roosters worden uitsluitend verkocht op projectbasis in verschillende paneelhoogtes : 25, 30, 38 en 50mm.  Paneelformaten met een maximum lengte van 6,1 m en een breedte van 1,524m behoren tot de mogelijkheden met een maasopeningen van 10, 15 en 23mm.  

Daarnaast zijn ook traptredepanelen beschikbaar in dikte 30 en 38 mm.

Harstypes

Afhankelijk van de toepassing en omgeving worden de harstypes bepaald. 

  • Isoftaal polyester : hoge chemische bestendigheid met een goede brandweestand
  • Vinylesterhars : uitstekende chemische resistentie tegen zuren, basen en corrosieve producten gecombineerd met een goede brandweerstand

Oppervlakken

Vikupul looproosters zijn leverbaar in verschillende types oppervlakken :

Glad oppervlak
Voor sommige toepassingen behoeft men geen antislip.  Hiervoor bieden wij u roosters met een glad oppervlak.

 Korrels
Deze ingewerkte korrels (< 1mm) bieden u de beste oplossing voor een blijvende kwaliteits antislip in alle richtingen. Hij is enig in zijn soort en garandeert u zijn antislip eigenschappen in zowel vochtige omstandigheden als bij vorst en in contact met vet. Zo bekomt u als eindgebruiker een optimale en blijvende veiligheid.

Gesloten oppervlak 
De looproosters kunnen tevens afgewerkt worden met een volle plaat (dikte 3 of 5mm). Ook deze roosters worden standaard geleverd met een gekorreld oppervlak.

Toepassing

Gebruik van Vikupul roosters in bordessen, platformen en bruggen heeft vele voordelen. 

Vikupul roosters zijn licht in gewicht, onderhoudsarm, hebben een lange levensduur en uitstekende anti-slip eigenschappen.  Ze zijn tevens flexibel naar maatvoering, hebben een uitstekende corrosie bestendigheid en zeer goede mechanische eigenschappen. 

Deze unieke eigenschappen en de zeer hoge stijfheid (grote overspanningen tot 2 meter zijn mogelijk) maken de Vikupul roosters uitermate geschikt voor toepassingen waar hoge belastingen vereist zijn. 

Bovendien zijn GVK Vikupul roosters snel, eenvoudig en flexibel te verwerken.

Foto's van toepassingen van Vikupul roosters

Wilt u graag meer weten over prijzen, projecten en mogelijkheden

contacteer ons
Back to top